Örnek Resim

Anasayfa > GENÇLİK > Liselerde Öğrenci Meclislerini Kuralım

Son Güncellenme : 06 Eki 2014 16:08

LİSELİLERİ KENDİ SORUNLARI ÜZERİNDEN ÖRGÜTLEMELİYİZ
Bulunduğumuz liselerde öğrenci meclislerini kurma hedefiyle yeni bir eğitim öğretim dönemine başladık. Liseler, gençliği bir araya getiren eğitim kurumları olduğu için, liselerde örgütlenme çalışması yaparken, okulun, öğrencinin, liseli gençliğin sorunlarını tespit etmeli ve bu sorunlar üzerinden örgütlenme çalışması yapmalıyız.
Öncelikle sorumuz şu: Hangi lisede örgütlenme çalışması yapacağız? Yoksul halk çocuklarının okuduğu, yoksul gecekondu mahallelerindeki liselere gideceğiz. Hedefimiz öncelikli olarak bu liselerdir. Bu liselerde tanıdığımız bildiğimiz gençler varsa bu bizim için daha avantajlı bir durumdur. Düzenle çelişkisi en yoğun olan, yoksul halk çocuklarını örgütlemek hedefimiz olmalıdır. Bunun dışında bulunduğumuz her yerde, her lisede de örgütlenme çalışması yapmalıyız. Liselileri nasıl örgütleyeceğiz, onlara nasıl ulaşacağız? Liseli gençliği, onun sorunlarını tanımalı ve bilmeliyiz. Hastalığı bilmeyen, tedavisini da yapamaz. Bunun için önce liselileri tanıyacağız. Onlarla biraraya gelip, sorunlarını dinleyip, tespit edeceğiz.
Ardından bu sorunlar üzerinden kendi alternatiflerimizi, çözümlerimizi, taleplerimizi anlatarak, örgütlenmeden bu sorunların çözülemeyeceğinin propagandasını yapacağız.Ama bunu yaparken, gençliği kucaklayarak yapmalıyız. Yaşamlarına girerek, onlarla vakit geçirerek yapmalıyız.
Liselilerin sorunları nelerdir?
Liselerdeki gerici, baskıcı, ezberci eğitim sistemi gençlik üzerinde büyük bir baskı yaratmaktadır. Okul, bir eğitim yuvası değil; gençliği zapturap altına alma, uyuşturma, düzene uygun kafalar yetiştirme merkezidir. Liseli gençlik, bizzat eğitim sisteminin mağdurudur. Not sisteminden, disiplin cezalarına kadar her aşamadaki sorunlar bizim örgütlenme çalışması yapacağımız konulardır.
Liseler mahallelerde yer alır… Mahallenin gençleri, en yakın okula giderler. Bu yüzden liseli çalışması aslında bir yanıyla da mahahalle çalışması ile de bağlıdır. Liselileri, içinde yer aldıkları mahallelerle ele almak gerekir. Mahalle gençliğinin sorunlarıyla da birleştirebiliriz çalışmamızı… Demokratik lise mücadelesinin yanında, yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı da mücadele etmeliyiz.
Ve tüm bu sorunların kaynağı olan bir sınıfın diğerini sömürdüğü, yoksul ve zenginin olduğu bu düzenin sorumlularına karşı mücadele etme çağrısında da bulunmalıyız. Bağımsız Türkiye en önemli talebimizdir. Eğitim sistemindeki çarpıklıkların, okul içinde satılan uyuşturucuların, yoksul bıraktırılmamızın baş sorumlusu emperyalistlerdir. Yani vatanımızın bağımsızlık sorunu, liseli gençliğin de sorunudur.
Liselilere gitmek, onları örgütlenmek için yeterli nedenimiz vardır… Tüm Liseler Bizim Olmalıdır hedefiyle hareket etmeliyiz. Buna giden yol, birken iki olmaktan geçiyor. Büyük küçük demeden tüm örgütlenme araçlarıyla liselerde örgütlenmeliyiz.

HAKLARIMIZI İSTİYORUZ. HAKLARIMIZ İÇİN LİSELİ
ÖĞRENCİ MECLİSLERİ’NDE BİRLEŞİYORUZ!
 

Haklarımızı istiyoruz, yıllardır ellerimizden alınan haklarımızı. Birilerinin cebine daha fazla para girecek diye gasp edilen haklarımızı. Gazla, jopla, işkencelerle zorla alınan haklarımızı istiyoruz.
Her gün televizyonlarda,gazetelerde liseler için çıkarılan yasaları görüyoruz. İktidar liseli gençliği yoz, duyarsız, etrafında olup bitenlere sessiz kalan bir gençliğe çevirmek istiyor. Bir gecede kafasına göre yasalar çıkartarak, liseli gençliği denetim altına almak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Elimizden alınan tüm haklarımızı söke söke geri alacağız.
Aidat ve katkı payı adı altında toplanan tüm paralara son verilsin. TV’lerde, gazetelerde, haber sitelerinde bangır bangır “eğitim ücretsizdir” diyen hükümet, öğrencilerden, okul kayıtlarından başlayarak bütün bir dört yıl içinde, defalarca kez para toplayarak parasız eğitim hakkımızı gasp ediyor. İliğimize kadar sömürüyor.
Liseliyiz biz.Ücretsiz eğitim hakkımızdır ve bu hakkımızı alacağız.
Devamsızlık günlerini 20 günden 10 güne indirerek, ders geçiş notlarını 45 den 50 ye çekerek en temel haklarımızı elimizden aldılar. Amaçları evden okula giden, okuldan eve dönen ve başka hiçbir şeyle ilgilenmeyen, duyarsız bir gençlik yaratmak. Buna, DUR! diyeceğiz. Bu haklarımızı onlardan almak için birleşeceğiz.
Okullarımızda uyuşturucu,yozlaşma,çeteleşme kol gezerken bizler susamayız. Bu yozlaşmayı ezberci, gerici ve hayatın gerçeklerinden soyut eğitimle değil, bilimsel, demokratik eğitim hakkımızı alarak bitirebiliriz. Sosyal faaliyet alanlarının açılması ve çoğaltılması ile bitirebiliriz.
Bunlar ellerimizden alınan haklarımızdan sadece saydığımız birkaç tanesi. Peki bu haklarımızı çalan hırsızlar karşısında biz ne yapacağız. Birleşeceğiz. Liseli Öğrenci Meclisleri’nde, daha bunlar gibi elimizden alınmış tüm haklarımızı ortaya koyarak hep birlikte alacağız.
Hakların için sen de ÖĞRENCİ MECLİSLERİNE gel.

LİSELİYİZ BİZ. HAKLARIMIZ VAR!
İSTİYORUZ, ALACAĞIZ!

Bu Haberler Dikkatinizi Çekebilir

Adres:Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Billurcu Sokak No: 20/2 BEYOĞLU-İSTANBUL Tel: +90(212)536 93 44 Fax: +90(212)536 93 45 E-mail: info@yuruyus.com
CopyLEFT Yürüyüş Dergisi 2004-2014 | İnternet Sayfamız özgür yazılım araçları kullanılarak kodlanmıştır.