Grup Yorum, 30. yılını Türkiye genelinde yapacağı 5 stadyum konseri ile kutlayacak. Stadyumları faşizmin halkı uyuttuğu beşikler olmaktan çıkartmak isteyen Grup Yorum, tüm şarkılarını halkla birlikte hep daha ileriye gitmek için söyleyecek. Tüm Grup Yorum gönüllülerini, emperyalizme ve oligarşiye karşı stadyumları doldurmaya çağırıyoruz. Konserlerin halkla birlikte örgütlenmesi çalışması, söyleşilerle devam ediyor.
MERSİN: Mersin Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda 11 Aralık günü Grup Yorum söyleşisi yapıldı. Söyleşiye 75 kişi katıldı. Aynı günün akşamı Tarsus Pir Sultan Abdal Derneği’nde yapılan söyleşiye 85 kişi katıldı. Yapılan söyleşilerle, Tarsus ve Mersin’in toplamında 55 kişi çalışmalara gönüllü oldu.
BURSA: Uludağ Üniversitesi’nde 16 Aralık’ta Grup Yorum Anadolu Halk koroları çalışmaları başladı. Önce öğrencilerin yoğun bulunduğu yerlere Yorum Anadolu Halk korosu afişleri asıldı. Ardından yemekhane önünde Halk korosu için hazırlanan bildiriler dağıtıldı. Grup Yorum’un Anadolu Halk korosu çalışmalarına öğrencilerin ilgisi yoğundu.
İZMİR: 20 Aralık’ta TÜMTİS İzmir şubede Devrimci İşçi Hareketi’nin çağrısı üzerine Grup Yorum ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Grup Yorum’un çıkaracak olduğu Ruhi SU türküleri albüm çalışmasının tanıtımının yapıldığı söyleşiye yaklaşık 60 kişi katıldı. Grup Yorum’un 30. yıl konserlerinin en büyüğünün İzmir’de yapılacak olduğu vurgulanırken çalışmalar bir kolektivizm ile yürütülürse başarıya ulaşacağına değinildi. Bu konserlere katılımı büyütmemiz gerektiği ve mücadeleyi de yükseltmemiz gerektiğinin vurgulandığı söyleşide çalışmanın nasıl yapılacağına dair öneriler de alındı.
ANTALYA: Akdeniz Üniversitesi:
Grup Yorum’un 30. yıl konserleri kapsamında yapılan söyleşilerin Akdeniz Üniversitesi ayağı gerçekleşti. Polisin ve okul yönetiminin tüm engelleme çabalarına rağmen söyleşi çalışmaları kesintisiz yapıldı.
Dev-Genç’liler Olbia Çarşısı içinde dağıttığı bildiriler ve okulun çeşitli bölgelerinde yaptığı afişlemelerle söyleşinin duyusunu yaptı. ÖGB’nin çalışmalara yaptığı tüm saldırılar püskürtülüp, boşa çıkartıldı. Söyleşi günü geldiğinde ise Edebiyat Fakültesi önünde sesli çağrılarla öğrenciler söyleşiye davet edildi. O sırada okula Grup Yorum’un gelmesini hazmedemeyen bir grup düzen artığı faşist çete “Kampüste Bölücü İstemiyoruz” sloganlarıyla söyleşinin yapıldığı alana doğru yürüyüşe geçti. Faşist saldırı ihtimaline karşı devrimci kurumlar Dev-Genç’le dayanışma amacıyla söyleşinin yapıldığı fakülteye geldi. Provokasyon girişimi boşa çıkan faşistler ise bir süre slogan atıp okulun başka bölgesine yöneldiler.
Dışarıda faşist saldırı ihtimaline karşı bir grup Dev-Genç’li önlem alırken içeride ise çalışma ve alanın hazırlığı sürüyordu. Söyleşinin yapılacağı salon ise kısa sürede hınca hınç dolmuştu. Öğrencilerin, fakülte çalışanlarının ve aydın hocaların söyleşiye ilgisi oldukça yoğundu.
Grup Yorum’un projeleri ve güncel siyasetin konuşulup tartışıldığı söyleşide, “çözüm süreci”yle ilgili fikirleri sorulduğunda “katillerle barış olmaz” cevabından rahatsız olan bir grup “Biji Serok Apo” sloganları atarak salondan ayrıldı. Buna karşılık salonda kalan öğrencilerin bir kısmı “Mahir, Hüseyin, Ulaş, Kurtuluşa Kadar Savaş” sloganı attı. Söyleşinin bitiminin ardından bir küçük konser verildi. 30. yıl konserleri ve koro çalışmaları için onlarca öğrenci gönüllü oldu. Söyleşiye 500 kişi katıldı.
Eğitim-Sen: Antalya Eğitim-Sen binasında 17 Aralık’ta yapılan söyleşide Grup Yorum 30. yıl konserleri ve önemi hakkında bilgi verdi. Gündemle ilgili sohbetler edildi. Grup Yorum’un tarihi ve onu Yorum yapan halkın mücadelesinden bahsedildi. Halkın sanatçıları kavramı konuşuldu. Yavuz Bingöl hakkında Yorum’un düşünceleri soruldu. Çözüm süreci hakkında da sorular soruldu. Yorum’da çözüm süreci hakkında gelen sorulara kurtuluşa kadar savaşılması gerektiğini vurguladı. 60 kişinin katıldığı söyleşide Yorum gönüllüleri ile konuşuldu. Türkülerle söyleşi sonlandırıldı.
ESKİŞEHİR:
Eskişehir’de 22 Aralık’ta Adalar Migros önünde Grup Yorum konseri için masa açıldı. Üç buçuk saat açık kalan masada, halkla Grup Yorum’un tarihi üzerine sohbet edildi. Grup Yorum Korosu çalışmalarından ve Grup Yorum’un 30. yılında yapacağı stadyum konserlerinden bahsedildi. Halk Ayaklanması şehitlerinin ailelerinin konsere katılacak olması insanları sevindirdi. Adalar ve Doktorlar Caddesi üzerinde toplamda 38 adet afiş asıldı, 600 adet el ilanı dağıtıldı ve pullamalar yapıldı. Ayrıca Grup Yorum korosuna 3 kişinin kaydı alındı.
DENİZLİ:
Grup Yorum’un 30. yıl konserleri kapsamında yapılan söyleşilerin Denizli ayağı 19 Aralık’ta yapıldı. Birinci söyleşi ilk olarak saat 18.00’da Pınarkent Cemevi’nde yaklaşık 150 kişinin katılımıyla, ikinci söyleşi ise saat 21.00’da Kınıklı’da Kafe Su’da yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Söyleşilerin ardından Grup yorum şarkılarını söyleyerek programı sonlandırdı. Program sonunda Yürüyüş ve Tavır Dergisi standı açıldı. Toplamda 20 Tavır, 80 Yürüyüş Dergisi halka ulaştırıldı.
MUĞLA:
Grup Yorum üyeleri üniversite yönetiminin ve polisin tüm baskı ve engellemelerine rağmen ilk olarak 20 Aralık’ta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Karya Kafe önünde saat 12.30’da yapılan sohbet ve tanışmayla program başladı. 30. yıl Grup Yorum İzmir konseri üzerine yapılan sohbet istek üzerine Edebiyat Fakültesi öğretmenleriyle yapılan görüşme ile sonlandırıldı. Akşam Konakaltı Kültür Merkezi’ndeki söyleşi ve dinleti için broşür dağıtımı, afişleme ve kuşlama çalışması söyleşi saatine kadar devam etti.
Söyleşi saatinde Grup Yorum üyeleri halaylarla alkışlarla ve “Türküler Susmaz, Halaylar Sürer” sloganıyla karşılandı. Söyleşiye 600 üzerinde katılım oldu. Zaman zaman tepkili bir şekilde soru alan Grup Yorum üyeleri verdikleri cevaplarla tartışmaların önüne geçti. Grup Yankı ile Grup Yorum’un birlikte söylediği türküler eşliğinde halay çekildi, sloganlar atıldı.
Umudun Çocukları Orkestrası Çalışmalarına Devam Ediyor
Umudun Çocukları Orkestrası 19 Aralık günü Bayrampaşa Hapishanesi önündeki anmaya katıldılar. Anmada yapılan açıklamanın ardından Umudun Çocukları Orkestrası “Boran Fırtınası” adlı marşı çaldılar. Hapishane önündeki programdan sonra da Cebeci Mezarlığı’ndaki anmaya katıldılar.
20 Aralık günü ise İdil Kültür Merkezi’nde yapılan anma programında da “Boran Fırtınası” marşını çaldıktan sonra 19-22 Aralık Katliamı’nın anlatıldığı sinevizyonu izlediler…
20-21 Aralık günlerinde derslerine devam eden Umudun Çocukları pazar günü ders başlamadan Koro filmini izledi.
Dünden Yarına Ustalarımızı Türkü ve Marşlarımızla Analım
27 Aralık’ta Grup Yorum’un düzenleyeceği ‘Dünden Yarına Ustalarımız-Ruhi Su Albümü’ tanıtım konserinin çalışmaları sürüyor. 16 Aralık’ta İkitelli Parseller’de mahallenin çeşitli yerlerine 100 civarında afiş asılarak konserin duyurusu yapıldı. Bilet dağıtımı ise İkitelli Özgürlükler Derneği başta olmak üzere mahallenin her tarafında devam ediyor.
“Ayaklar Baş Olacak” Korkusu Yaşayan Halk Düşmanlarına Halk Meclisleriyle Cevap Verelim
Halk Meclisleri halkın öz örgütlenmesidir. Halkın kendi kendini yönetebileceğini, halkın gücünü gösteren meclisleri kuralım ve yaygınlaştıralım. Halk Meclisleri, iktidarı alma kararlılığımızdır. İşte bu kararlılıkla İstanbul’da Halk Meclisi çalışmaları yapılıyor.
Bağcılar:15 Aralık’ta Karanfiller Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Halk Meclisi Gönüllüleri ile toplantı yapıldı. Yürüyüş Dergisi’nden Meclisler başlıklı yazı okundu, yazının üzerine sohbet edildi. Bağcılar’da Halk Meclisi’nin çalışmaları üzerine konuşuldu. Meclisi daha işler hale nasıl getirebiliriz denilerek bununla ilgili konuşuldu. Çalışma yapılacak yer, mahalle belirlendi. Bildiri dağıtımı yapmak için tarih belirlendi. Toplantıya 15 kişi katıldı.
Armutlu: Armutlu Halk Meclisi ilk toplantısını 17 Aralık’ta yaptı. Geçen hafta yapılan halk toplantısıyla birlikte kurulma kararı alan ve kurulan Armutlu Halk Meclisi Küçük Armutlu girişinde hazırlanan binasında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Armutlu halkının daha örgütlü olması gerektiği konuşuldu. Toplantıya gelenler Armutlu’ya ilişkin düşüncelerini coşku ve moralle tartışırlar. 10 Ocak günü Armutlu meydanda çadır kurularak büyük halk toplantısı yapılarak meclisin çalışmaları ve mahallenin sorunlarının tartışılması karar altına alındı.
İkitelli: İkitelli’de 16 Aralık ve 17 Aralık’ta Halk Meclis için anket çalışması yapıldı. Mahallenin sorunlarına vakıf olmak, halkı da bu çalışmaya dâhil etmek amacıyla başlatılan anket çalışması için 15 günlük bir süre konuldu. 15 gün sonunda mahallenin birçok yerine girilip halkın sorunları konuşulacak ve Halk Meclisinin kurulması sağlanacak. Dereye atılan çöpler, uyuşturucu, çeteler gibi sorunların öne çıktığı anket çalışması sonucunda halk meclisine dâhil olabilirim diyenlerin adresleri alındı. Bir halk toplantısı düzenleneceği ve onların çağrılacağı anlatıldı.
Türkülerimizi Ekmek, Adalet ve Özgürlük İçin Söyleyelim
Kıraç-Kuruçeşme mahallesinde 13 Aralık’ta türkü ve şiir gecesinin üçüncüsü yapıldı. Türkü ve şiir gecesinde halk türküleri söylenerek, Nazım Hikmet’in “Vatanseverliği”, Ahmet Arif’in “33 kurşun” şiirleri sırayla katılımcılara okutuldu. Denge Hevi’nden gelen solist kürtçe şarkılar söyledi. Halkın programa ilgisi yoğundu. Programa 35 kişi katıldı. Türkü ve şiir gecesi halaylarla sona erdi.