Kıraç-Kuruçeşme “Diren Kazova!” Afişleriyle Donatıldı
Devrimci İşçi Hareketi 6 Ocak’ta Kıraç Kuruçeşme, Fabrikalar ve Beylikdüzü, Hadımköy E5 Karayolu’nda 100 adet “Diren Kazova-DİH” afişleri yaptı. Özellikle binlerce işçinin servis araçlarıyla geçtiği ve trafiğin sabah ve akşam çok yoğun olduğu E5 Karayolu üzerinde yapılan afişlemelerle işçilere DİREN KAZOVA-DİH tanıtımı yapıldı.
Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz İçin Adalet Nöbeti Devam Ediyor!
ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN KATİLLERİ CEZALANDIRILSIN!
Eskişehir’de 10 Ocak’ta Ali İsmail Korkmaz için tutulan adalet nöbetinin 64’üncüsü yapıldı. Her hafta olduğu gibi Adalar Migros önünde toplanıldı. Kar yağışı ve aşırı soğuk havaya rağmen adalet nöbetine devam edilmesi halkın ilgisini çekti.
Eylemde okunan açıklamada; Ali İsmail Korkmaz’ın davasına ilişkin gelişmeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca Gülsuyu Mahallesi’nde devlet destekli uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Hasan Ferit Gedik davasının mahkemenin fiziki şartları bahane edilerek ertelendiği anlatıldı. Berkin’in doğum günü olan 5 Ocak tarihinin, Berkin’in katilleri yargılanıp hak ettikleri cezayı bulana kadar hesap günü olarak ilan edildiği belirtildi. Haziran Ayaklanması şehitlerinin ismi okundu ve gelecek hafta aynı saatte adalet nöbetinin tekrar yapılacağı duyuruldu.
Umudun Sesi Eskişehir’deydi!
Grup Yorum Yeni Yılın İlk Konserini Eskişehir’de Gerçekleştirdi!
3 Ocak’taki Grup Yorum konseri için hazırlıklar yaklaşık bir ay öncesinden başladı. Soğuk demeden, yağmur-kar demeden her gün konser tanıtımı için masalar açıldı. Bütün Eskişehir konser afişleriyle defalarca yapıldı. Yapılan afişler her gece katil polisler tarafından yırtıldı. Buna rağmen sökülen her afişin yerine her gün yenileri yapıldı. Konser çalışması kapsamında afişleme, bildiri dağıtımı, pullama yapıldı. Esnaflar ziyaret edildi, okul gezileri yapıldı. Çalışmalar konserin yapılacağı güne kadar sürdü.
Nihayet 3 Ocak günü Grup Yorum Eskişehir’de dinleyicileriyle buluştu. Grup Yorum 2015 yılının ilk konserinde Eskişehir’de, Gar Düğün Salonu’nda yaklaşık 1000 kişiyle buluştu.
Konser öncesinde TAYAD tutsak ürünleri; Boran Yayınları ve Tavır Yayınları’nın bulunduğu stantlar kuruldu. Kamu Emekçileri kurdukları stantta konsere katılanlara Kamu Emekçileri Cephesi Kurultayı’na davet çağrısı yaptı. Stantlara ilgi yoğundu.
Grup Yorum’un açılış konuşmasının ardından ev sahibi Gültepe Kültür Dayanışma Derneği adına bir konuşma yapıldı. Sahnenin arkasında Haziran Ayaklanması Şehitleri’nin silüetlerinin bulunduğu ‘Adalet İstiyoruz’ pankartı bulunuyordu. ‘Güleycan’ ile başlayan konserde kavganın türküleri hep bir ağızdan söylendi. Berkin Elvan için yapılan şarkı da seslendirildi. Bütün kitle türkülere ve marşlara eşlik etti.
Konserin ikinci yarısı başlarken Dev-Genç’liler ve ardından Kamu Emekçileri konuşma yaptı. Kamu Emekçileri, 14-15 Şubat’ta yapılacak kurultaylarına çağrı yaptılar. Dinleyiciler konserin ikinci yarısı boyunca türkü ve halaylara coşkuyla katılırken, Grup Yorum üyeleri yaptıkları konuşmalarda emperyalizmin Ortadoğu’ya saldırılarını teşhir ederek emperyalizmle uzlaşarak halkların kurtuluşunun sağlanamayacağını dile getirdiler.
Şehit aileleri de sahnede yerlerini aldılar. Önce Ali İsmail’in Babası Şahap Korkmaz, bu ülkenin adalet sisteminden bir beklentisinin olmadığını ve oğlunun katillerinin gereken cezayı alacağına inanmadığını söyledi. Korkmaz’ın konuşması sık sık hesap soran sloganlarla kesildi. Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan yaptığı konuşmada AKP’nin kendi hırsızlıklarını unutturmak için gençlerimizi katlettiğini söyledi. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, AKP’nin ülkeyi faşizmle yönettiğini gericiliğin ve ırkçılığın, AKP’nin halkları düşmanlaştırmak için kullandığı bir yöntem olduğunu söyledi.
‘Cemo’, ‘Defol Amerika’ ve ‘Dersim’de Doğan Güneş’ marşlarının ardından Grup Yorum üyeleri dinleyicilerine 2015’in Grup Yorum’un 30. yılı olduğunu ve Türkiye’nin 5 bölgesinde stadyum konserleriyle kutlanacağını anlattılar. Ertesi gün yapılacak 30. yıl konser söyleşisinin duyurusu yapıldıktan sonra Grup Yorum üyeleri dinleyicileriyle tekrar görüşmek üzere vedalaştılar. Konser saat 22.00’de ‘Haklıyız Kazanacağız’ marşı ile sona erdi.
Soruşturmalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz!
Dersim’de 6 Kasım 2014’te “Berkin Elvan’ın Katilleri Cezalandırılsın Boykotu” ve 22 Kasım 2014’te TAYAD’lı ailelerin AKP önünde yaptığı tabutlu eylemden dolayı Halk Cepheli ve Dev-Genç’li 6 kişi hakkında savcılık tarafından soruşturma açıldı.
Dersim’de 6 Kasım 2014 günü tüm lise önünde karakol kuran polis 5 Halk Cepheli ve Dev-Genç’liyi işkence ile gözaltına almıştı. Berkin Elvan için adalet istemek ve katillerin cezalandırılması için ülkenin her yanında Liseli Dev-Genç’lilerin çağrısı ile boykot örgütlenmiş; AKP’nin katil polisleri her yerde saldırarak 100’den fazla kişiyi gözaltına almış ve 2 liseliyi tutuklamıştı. Berkin’in katilleri bilinmesine rağmen tam 571 gündür daha doğru düzgün bir soruşturma açılmadan, Berkin için adalet isteyen 4 kişiye hızla soruşturma açılıyor.
Bir diğer soruşturma da 22 Kasım 2014 günü AKP il binası önünde tabutlu eylem yapan TAYAD’lılara yönelik oldu. Katil polisin savcılığa başvurup tehdit edildiği şikayeti bahane edilerek Tuncel Ayaz ve Cansu Öztürk hakkında güvenlik kuvvetlerini tehditten soruşturma açıldı ve ifadeye çağrıldılar. Dersim Halk Cephesi, halk düşmanı AKP’nin ve polisinin bu tarz baskıları ve soruşturmalarıyla mücadelelerinin engellenemeyeceğini açıkladı.
Kan Parası Değil Adalet İstiyoruz!
Halkın Mühendis Mimarları ve Devrimci İşçi Hareketi, 6 Eylül 2014’te Torunlar GYO (Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı)’ya ait rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansörün 33. kattan yere çakılması sonucu 10 işçinin katledilmesini protesto etmek için 11 Ocak’ta Şişli Camii önünden Torunlar İnşaat’a yürüyüş düzenledi. Saat 13.00’de başlayan yürüyüşe 30 kişi katıldı. Yürüyüş boyunca “Torunlar’da Yaşanan Kaza Değil Katliam”, “Kan Parası Değil Adalet İstiyoruz”, “Bedel Ödedik Bedel Ödeteceğiz”, “Mühendisiz Mimarız Haklıyız Kazanacağız”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız” sloganları atıldı.
30 kişinin katıldığı eylem, Torunlar İnşaat önünde yapılan basın açıklaması ve kan parasını temsil eden boyalı para atılmasıyla sonlandırıldı.
Barınma Haktır Engellenemez!
İstanbul Avcılar Ambarlı Mahallesi’nde 11 Ocak’ta yıkımlardan dolayı mağdur olan halk toplanarak yürüyüş yaptı. Ambarlı Mahallesi’nde 57 bina, 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla “riskli alan” ilan edildi. Afete maruz bölge ilan edilen 57 evden 17’si, yeni yılın ilk günlerinde yıkıldı. Kışa ve havanın soğuk olmasına rağmen evleri yıkılan mahalleli direnişe geçti.
2 haftaya yakındır Ambarlı halkı yıkım olan mahalle içerisinde bir araya gelerek Avcılar bölgesinde tüm halka seslerini duyurabilmek için yürüyüşler yapıyorlardı. Yapılan yürüyüşler mahalle sakinlerinin desteğiyle birlikte kitleselleşerek büyüdü ve eylemlerini Ambarlı Mahallesi’nden başlayarak Avcılar merkeze taşıdılar. Yürüyüş esnasında; “Yıkıma Karşı Omuz Omuz”, “Rantçılara Değil Halka Hizmet Et”, “Barınma Haktır Engellenemez” sloganları atıldı.
Yapılan açıklamanın bitiminde belediye önünden Ambarlı’ya yürüyerek eylemi bitirdiler.
Anadolu Halk Okulu’na Polis Baskını
Halk düşmanı AKP’nin katil polisi, 12 Ocak’ta Altınşehir-Bayramtepe Mahallesi’nde bulunan Anadolu Halk Okulu’na baskın düzenledi. Evi tamamen dağıtan polis, evde bulunan Yurdagül Gümüş ve Mesure Karagülle’yi keyfi bir şekilde gözaltına aldı. Evin önüne desteğe gelen Halk Cepheliler’i polis engellemeye çalıştı. Polis ablukası saat 20.00’ye kadar sürdü.
“Makul Şüphe” Bahanesiyle Gözaltı
Adana İnönü Parkı’nda 8 Ocak’ta asayiş şube polislerinin kimlik istemesi üzerine Halk Cepheliler; “İnönü Parkı uyuşturucu satıcılarının, kadın pazarlayanların merkezi haline gelmişken bizden kimlik alamazsınız, gidin onlara kimlik sorun” diye cevap verdiler. İşkenceciler tehdit ve hakaret içeren konuşmalara başlayınca Halk Cepheliler ajitasyon ve sloganlarla polisleri teşhir ettiler. Zorla gözaltına alınan Hasan Farsak ve Derya Bozkurt kesilen para cezasının ardından keyfi bir şekilde tutuldukları gözaltından serbest bırakıldı.
Mahallemizde Yaşanan Sorunları
BİRLİKTE Tartışacak, Çözeceğiz!
Armutlu Halk Meclisi’nin çağrısıyla ilk büyük halk toplantısı 10 Ocak’ta gerçekleşti. Armutlu Meydan’daki bir kahvehanede yapılan toplantıya 130 kişi katıldı.
Halk meclisinin çalışmalarının tartışılacağı ilk büyük halk toplantısının çağrısı için iki hafta içinde 400 afiş ve 10 çağrı pankartı mahallenin değişik yerlerine asılmıştı. Toplantı Armutlu meydanında çadır kurularak yapılacaktı. Havanın soğuk olması nedeniyle toplantı meydandaki bir kahvehanede yapıldı. Toplantının yapılacağı yerde “Mahallemizin Sorunlarını Birlikte Tartışacak, Birlikte Çözümler Üretecek, Birlik ve Beraberliğimizi Büyütecek, Yozlaşmaya İzin Vermeyeceğiz! Armutlu Halk Meclisi” imzalı pankart ve çeşitli dövizlerle halk meclisinin çalışmalarına katılım çağrısı duvarları süslüyordu.
Toplantıya Armutlu Halk Meclisi temsilcileri, Okmeydanı ve Gazi Halk meclislerinden temsilciler, Avukat Özgür Yılmaz, Halkın Mühendis ve Mimarları katıldılar. İlk olarak Armutlu Halk Meclisi adına konuşmalar yapıldı. İlk konuşmada, halk meclisinin neden kurulduğu ve mahallede neler yapılacağı anlatıldı. Daha sonra Armutlu’da yaşanan sorunlar anlatıldı. Meclis çalışmalarına katılım sağlanması gerektiği anlatıldı. Bu yapılmadığı takdirde sorunların daha fazla artacağı anlatıldı. Sorunların çözümünün örgütlülükten kaçmakta olmadığı, örgütlü olmanın tek çözüm olduğu söylendi. Okmeydanı ve Gazi Halk Meclisi’nden gelen temsilciler de kendi mahallelerindeki çalışmaları anlattılar. Kurulan komitelerden ve neler yaptıklarından örnekler verdiler. Halkın sorunlarının çözümü için adres olarak karakolları, polisi değil, halk meclisini gördüğü belirtildi. Av. Özgür Yılmaz da Gazi Mahallesi’ndeki halk meclisi çalışmalarından, adalet komitesi çalışmalarını anlattı. Halkın avukatları olarak hem hukuki anlamda, hem de halk meclisi çalışmalarında yanlarında olacaklarını belirtti. Halk meclislerinin esas olarak halkın kendi kendisini yönettiği örgütlenmeler olduğunu söyledi. “Biz kendi kendimizi yönetip kendi sorunlarımızı çözebiliriz” dedi. Toplantıda kurulan halk kürsüsünde kürsüye çıkan insanlar halk meclisinin öneminden, mahallenin öne çıkmış sorunlarından ve örgütlenme sorunlarından bahsettiler. Halk meclisinin yerinin açıldığı ve burada haftalık toplantılar yapıldığı anlatıldı. Halk meclisine ve komitelere katılmak isteyenlerin adları alındıktan sonra toplantı bitirildi.
Birbirimizden Öğrendikçe Güçleniyoruz
Bilmediklerimizi öğrenecek, bildiklerimizi öğreteceğiz. Halk okullanrı öğrenmenin ve öğretmenin okullarıdır. Okullarımızı çoğaltarak gücümüzü büyütüyoruz. Halk okulu çalışmaları yeni katılımlarla devam edecek.
Okmeydanı: Okmeydanı’nda 7 Aralık’ta yapılan halk okulu çalışmasında “Adalet Mücadelesi” konusu işlendi. Çalışmada; “Adalet mücadelesini yasal yolları sonuna kadar değerlendirerek yapmalıyız, ama asıl olan meşru mücadeledir, çünkü bu ülkede adalet yok” denilerek, katledilen Berkin, Hasan Ferit ve Haziran Ayaklanması şehitleri için neler yapıldığı, neler yapılabileceği konuşuldu. 40 dakika süren çalışmada mücadelenin büyütülmesi gerektiği belirtilerek öneriler yapıldı. Çalışmaya 16 kişi katıldı.
İkitelli: İkitelli’de 9 Ocak’ta “Korku ve Meşruluk” konulu Halk Okulu çalışması yapıldı. Mücadele içinde her insanın korkabileceği ama mücadele ettikçe bu korkuların aşılacağı anlatıldı. Bu adaletsiz düzenin meşru olmadığı, meşru olanın devrimcilerin adalet ve ekmek mücadelesi olduğu anlatıldı. Çalışmaya toplam 12 kişi katıldı.
Halk Meclisi Toplantılarını Daha Da Genişletiyoruz !
İkitelli Özgürlükler Derneği’nde, 11 Ocak’ta halk meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda sorunlar konuşuldu, sohbet edildi. Toplantıda 25 Ocak’ta büyük halk meclisi toplantısı yapılmasına karar verildi.
Halkın Sorunlarını Halkla Birlikte Çözeceğiz
Ankara Halkın Mühendis Mimarları 10 Ocak’ta, Hüseyingazi Mahallesi’nde anket çalışması yaptılar. Üç hafta önce evlere gidip kendilerini tanıtan bildiriler dağıtan mühendisler, bu hafta aynı evlere giderek anket çalışmasına başladı. 2 saat süren çalışmada 10 aileye ulaşıldı. 8 aile evlerine misafir ederek anketleri doldurdular. Halkın Mühendis Mimarları ailelere anket çalışmalarının amacını ve gelecekte yapabilecekleri projeleri anlattılar, halkla kaynaşarak sorunlarını dinlediler. 100 aileye ulaşma hedefi olan Halkın Mühendis Mimarları, anket sonuçlarına göre mahallenin öncelikli sorunlarını belirleyerek çalışmalarını halkla birlikte şekillendirecekler.