Örnek Resim

Anasayfa > HABER > Adaleti Biz Sağlayacağız

Adaleti Biz Sağlayacağız
Son Güncellenme : 05 Tem 2015 13:20

ADALET HALKIN ELLERİNDEDİR ADALETİ BİZ SAĞLAYACAĞIZ!

Her hafta salı günleri mahallelerde adalet için tencere-tava eylemleri gerçekleşmeye devam ediyor.

Halk Cepheliler her çaldıkları kapıda, her dağıttıkları bildiride halkımızın adalet özlemine, umudu ve coşkuyu ekliyorlar..

İstanbul mahalleleri’nde tencere-tava eylemleri yapıldı.

Okmeydanı:

Adalet için tencere-tava eylemleri kapsamında Okmeydanı’nda da bu eylem gerçekleşti. 23 Haziran salı günü saat 21.00’de Sibel Yalçın Parkı’nda toplanan Halk Cepheliler, tencere-tava çalarak halka çağrılar yaptı. Bu hafta adalet eyleminin konusu Hasan Ferit Gedik için adalet olduğundan Hasan Ferit’in mahkeme süreci anlatılarak Hasan Ferit için sloganlar atıldı. Gerçek adaletin halkın ellerinde olduğuna vurgu yapılan eylemde, ‘Hasan Ferit Gedik Ölümsüzdür’, ‘Ferit İçin Adalet İstiyoruz’, ‘ Adalet İstiyoruz Alacağız’, ‘ Yaşasın Halkın Adaleti’ sloganları atıldı.

Sibel Yalçın Parkı’nda başlayan yürüyüş, Mahmutşevketpaşa Sağlık Ocağı önünden geçilerek üst Mahmutşevketpaşa bölgesine gelindi.

Alibeyköy:

23 Haziran’da adalet kampanyası dahilinde haftanın her salı günü yapılan tencere tava eylemi yapıldı.

Gülpa Meydanı’nda buluşan Halk Cepheliler tencere tava çalarak Saya Yokuşu’na doğru yürüyüşe geçti. Tencere tava sesini duyan halk evlerinden balkonlara, camlara çıkarak Halk Cepheliler’e destek oldular. Halk Cepheliler balkondaki halka hitaben ajitasyon çekip “Halkımız, bu ülkede adalet yok, adalet istiyoruz alacağız vermeyecekler zorla alacağız” dediler.

Aydos:

23 Haziran’da kapı çalışmasına çıkan Halk Cepheliler halka, adalet kampanyasını anlatıp mahallede tencere tava eylemini örgütlediler. Saat 20.30 olduğunda ellerinde tencere tavayla sokağa çıkan Halk Cepheliler “Berkin İçin Adalet İstiyoruz”, “Hasan Ferit Gedik Ölümsüzdür”, “Adalet İstiyoruz! Alacağız!”, “Yaşasın Halkın Adaleti” şeklinde sloganlar attılar.

Gülsuyu – Gülensu:

23 Haziran’da Çiftlik Sokak’ta saat 17.00 ile 19.00 arasında akşam saat 21.00’da adalet için, Hasan Ferit için tencere-tava çalma ve ışık söndürme eylemi olduğu anlatılarak bildiri dağıtıldı. Akşam saat 21.00’da tencere-tavalarla, ıslıklar ve alkışlarla yürüyüş başladı. Sık sık “Hasan Ferit İçin Adalet İstiyoruz”, “Adalet İstiyoruz Alacağız”, “Çeteler Vuruyor Polis Koruyor” sloganları atıldı.

Eylemde çekilen ajitasyonlarda “Hasan Ferit vurulalı 2 yılı geçti mahkemelerde çeteciler üçer beşer serbest bırakılmakta. Düzenin mahkemelerinde adalet yok adaleti biz sağlayacağız. Hasan Ferit için adalet için sizleri de tencere-tava çalmaya ışıklarınızı yakıp söndürmeye çağırıyoruz” denildi.

İkitelli:

23 Haziran’da Atatürk Mahallesi 13. Sokak’ta ve kesişen sokaklarda adalet talebini dile getirmek için tencere tava çalma eylemi gerçekleştirildi.

Bahçelievler Halk Cephesi   Film Gösterimi Yaptı

Bahçelievler Halk Cephesi adalet kampanyası çerçevesinde 26 Haziran’da halkla beraber Kemal Sanal’ın “Davacı” filmini izledi. Film gösterimine 100 kişi katıldı. Film çalışmasında Halk Cepheliler 23 Haziran’da film çağrısı için 10 adet afiş astı ve 80 kapı gezerek halkı filme davet etti.

HMM “Adalet” Konulu Film İzledi

Halkın Mühendis Mimarları, Adalet Kampanyası çerçevesinde “O da Bir Ana” filmini izledi. 19 Haziran’da Harita Mühendisleri Odası’nda yapılan film gösterimine 10 kişi katıldı. Film sonrası değerlendirme yapan Halkın Mühendis Mimarları, emperyalizmin yeni sömürgesi ülkelerde en basit demokratik haklar için bile büyük bedeller gerektiren bir mücadele yürütülmesi gerektiği vurguladı.


 

Yıkımları Önlemenin Tek Yolu Ortak  Mücadeleden Geçer!

Okmeydanı Halk Meclisi tarafından,‘Kentsel Dönüşüm Değil Yerinde Islah İstiyoruz’ paneli yapıldı.‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ halkın direnişi karşısında mahkeme tarafından yürütmesini durdurulmak zorunda kaldı. Ama yoksul evlerine göz dikmiş olan açgözlü tekeller, AKP eliyle Okmeydanı ve çevresini ‘Riskli Alan’ ilan edilerek bir an önce yıkıma başlamak istiyorlar.Buna karşı Halk Meclisi üyeleri halkı bilgilendirmek ve halkın örgütlülüğünü güçlendirmek amaçlı bir panel örgütlediler.21 Haziran’da Sibel Yalçın Parkı’nda gerçekleşen panel, saat 17.00’de başladı.Panele Halkın Mimarları, Umut Hukuk Bürosu avukatı Özgür Yılmaz ve Halk Meclisi’nden Musa Aykanat konuşmacı olarak katıldı.Halkın Mühendislerinden gelen bir katılımcı, başından geçen bir olayı anlattı. Sulukule’de yapılan yıkımdan sonra stajyer olarak müteahhitlerin toplantısına katıldığını,orada bulunan müteahhitlerin halkın sorunu değil sadece yaptıkları yanlış yıkım tekniklerini konuştuğunu ve tek amaçlarının halkın elindekini nasıl alabilirim derdi olduğunu anlattı.Sonra sözü Özgür Yılmaz alarak davanın yasal sürecini anlattı. Bu yasal sürecin aslında halkın çıkarına olmadığını, müteahhitlere karşı uyanık davranmak gerektiği ve örgütlü hareket edilmesi gerektiğini anlattı.Panele 70 kişi katıldı.

Bu Düzenin Adaleti Yok

Yaşasın Halkın Adaleti

Yürüyüş: Sizi tanıyabilir miyiz?

Hidayet Alışkan: İstanbul-Gazi Mahallesi’nde oturuyorum…

Yürüyüş: Adalet var mı?

Hidayet Alışkan: Adaletin olduğuna inanmıyorum. Günümüz Türkiye’sinde AKP’nin emperyalizm dayatmasıyla halkın daha çok açlık sınırına dayandığı bir ülkede adalet olduğuna inanmıyorum.

Yürüyüş: Adalet neyi ifade ediyor sizin için?

Hidayet Alışkan: Adalet şu an benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü baktığımız zaman bir tecavüzcü daha düşük bir ceza alıyor. Kendi düşüncelerini, özgürlüğünü ifade eden bir insan, adaleti sağlamak isteyen bir insan ülkemizde daha çok ceza alıyor. Bir tecavüzcüyle aynı sisteme giriyor, sadece düşüncelerini söylüyor. Yani yoksulun yanında olan bir insan, ezilenlerin yanında olan bir insan ülkemizde en ufak bir şeyde yıllarca hapis yatabiliyor.

Yürüyüş: Peki nasıl adalet sağlanabilir?

Hidayet Alışkan: Adalet halkla sağlanabilir. Halkın iradesiyle sağlanabilir. Baktığımız zaman milletvekillerinin çoğu hep parası olan insanlardır. Ve bunlar bir halkın içinden çıkmayan insanlardır çoğunlukla. Milletvekilleri bu şekilde halkı temsil etmiyor benim gözümde.

☆☆☆

Yürüyüş: Sizi tanıyabilir miyiz?

Remzi Say: Bakkal işletiyorum. 32 yaşındayım. Diyarbakır ili, Bağlar ilçesinde oturuyorum.

Yürüyüş: Adalet var mı?

Remzi Say: Adalet yoktur. Eşittlik yoktur. Bu gözönünde olan bir şeydir.

Yürüyüş: Adalet neyi ifade ediyor sizin için?

Remzi Say: Eşitliğin sağlandığı, ölümlerin olmadığı, siyasilerin kardeş olduğu bir ortamı ifade eder.

Yürüyüş: Peki nasıl adalet sağlanabilir?

Remzi Say: Başbakanların, ülkeyi yönetenlerin elindedir. Sağ duyulu olmalıdır. Kürt, Türk, Zaza, Çerkes, Roman… Hepsinin haklarını, bütün milletlerin haklarının eşitliği sağlanmalıdır, eşit olmalıdır. Böyle adaletsizlik devam ederse iç savaş çıkar.

☆☆☆

Yürüyüş: Sizi tanıyabilir miyiz?

Büşra Gül Doğan:18 yaşında öğrenciyim. Diyarbakır/Kayapınar semtinde oturuyor.

Yürüyüş: Adalet var mı?

Büşra Gül Doğan: Adalet yok tabiki; insanlar istediği dini yaşayamıyor istediği dilde konuşamıyor. Adalet olsa ırk ayrımı yapılarak bunca insanın ölümü izlenir miydi? Kadınlara tecavüz edilerek bütün dünyalarının yıkılması izlenir miydi?

Yürüyüş: Adalet neyi ifade ediyor sizin için?

Büşra Gül Doğan: Adalet herkesin belli kurallar etrafında ırk ayrımı yapılmadan, zengin fakir ayrımı yapılmadan yaşayabilmesidir.

Yürüyüş: Peki nasıl adalet sağlanabilir?

Büşra Gül Doğan: Adalet bakış açıları geniş, daha açık görüşlü insanların devletin başına geçmesiyle olur.


 

ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Çayan’da kurulduğu günden bu güne defalarca polisler tarafından saldırıya uğrayan çadır direnişi devam ediyor. Adalet için 3 günlük dönüşümlü açlık grevi planlı programlı bir şekilde film gösteriminden, kapı çalışmasına, bildiri dağıtımına kadar her şey düzenli bir şekilde yapılıyor. Halkın adalet çadırına desteği artarak sürüyor. Çadır direnişinde birçok yeni insanla tanışıldı.

Çayan: 23 Haziran’da “Adalet İstiyoruz Alacağız” kampanyasının her salı günü yapılan tencere-tava eylemlerinin ikincisi yapıldı. Birsen Sokak’ta ajitasyon çekilerek davullarla, sloganlarla birlikte tava tencere eylemi yapıldı. Halkımızda balkonlardan eyleme alkışlarla tava ve tencerelerle destek verdiler. Eylemde halk adalet çadırına davet edildi. Adalet çadırına polislerin her akşam saldırmasına vurgu yapılarak en büyük adaletsizliği adalet çadırına saldırarak yaptıkları dile getirildi. 3 kişinin katıldığı kapı çalışmasında 100 kapı çalındı. Bir sonraki gün Nilgün Sokak’ta kapı çalışması yapıldı ve kampanya anlatıldı. Çalışmada 32 kapıya gidildi. 25 Haziran’da Dilek Sokak’ta yapılan kapı çalışmasında 30 eve kampanya anlatıldı ve kampanya bildirileri dağıtıldı.

Kuruçeşme: Halk Cepheliler, 22-23 Haziran’da kapı çalışması yaptı. 23 Haziran’da tencere tava eylemi yapıldı. Halkın pencerelerden alkışlarla destek verdiği eylemde “Adalet İstiyoruz Alacağız!, Halkız Haklıyız Kazanacağız!, Elif, Şafak, Bahtiyar Yıkılacak Saraylar” sloganları atıldı. Halk Cephesi’nin kampanya bildirisi okundu.

Bahçelievler: Halk Cephesi Yenibosna Pazar Pazarı’ndan adalet istiyoruz diyerek 24 Haziran’da “Halkız Haklıyız Kazanacağız” bildirilerini halkta ulaştırdılar. Halktan bir kişi “Bu ülkede adalet yok. Adaleti Şafaklar, Bahtiyarlar sağladı” diyerek yanımızda olduğunu söyledi. Çalışmada 150 bildiri dağıtıldı. 26 Haziran’da yapılan kapı çalışmasında kampanya çerçevesinde yapılacak film gösterimi için bildiri dağıtıldı ve dergi tanıtımı yapıldı. Yapılan çalışmada 100 kapıya gidilirken 100 film bildirisi ve 8 dergi verildi.

İkitelli: 23 Haziran’da kapı çalışması yapıldı. 21 Haziran günü gidilen evlerin kapısı tekrar çalınarak “Adalet İstiyoruz” kampanyasının üzerine daha ayrıntılı sohbet edildi.   Yapılan kapı çalışmasında 50 bildiri dağıtıldı. Bir sonraki gün ise Parseller esnafına dergisi ile birlikte adalet kampanyasının bildirileri verildi. Kampanya süreci kısaca anlatıldı, adalet talebinin daha gür olması için 15 esnafa kumbara bırakıldı. 55 bildiri dağıtıldı. 26 Haziran’da yapılan çalışmada Ziya Gökalp Mahallesi’nde bildiriler dağıtıldı. Yürüyüş dergisinin de tanıtımının yapıldığı çalışmada yaklaşık 100 bildiri dağıtıldı, 20 dergi halka ulaştırıldı.

1 Mayıs: Mahallede 24 Haziran’da kapı çalışması yapıldı. Merkez Mahallesi’nde yapılan kapı çalışmasında halka adalet kampanyasıyla ilgili bilgi verildi. 1000 bildiri halka verildi. Aynı gün içerisinde Pazar sokakta yapılan kampanya çalışmasında 20 kapıya gidildi. Akşam tencere-tava eylemi yapıldı. Çalışma sonrası Çayan adalet çadırına destek ziyaretine gidildi.

Altınşehir: Şahintepe Mahallesi’nde 22 Haziran’da kampanyası kapsamında kapı çalışması yapıldı. Akşam Cumartesi Pazarı sokaklarında tek tek kapılar çalınarak kampanya anlatıldı, bildiriler dağıtıldı. 30 eve gidildi. Beraber içilen çayların ardından aile Grup Yorum konserine davet edilerek sohbet bitirildi.

Okmeydanı’nda Hasan Ferit İçin Panel;

Adalet İstiyoruz, Alacağız!

Hasan Ferit, sadece uyuşturucu çeteleri tarafından değil, bizzat AKP tarafından katledildi. Çeteler, AKP’nin polisi tarafından himaye edildiler, hesap sormak isteyen devrimciler tutuklandı. Polisi ve yargısıyla devlet çetelerini aklamaya çalışıyor. Mahkemelerde birer birer tahliye ediliyorlar.

Bu adaletsizliği anlatmak, Hasan Ferit’in mahkemelerini sahiplenmek amacıyla Okmeydanı’nda bir panel düzenlendi. Saat 21.00’de Sibel Yalçın Parkı’nda başlayan panelde ilk olarak hazırlanan bir sinevizyon izlendi. Sinevizyondan sonra panele geçildi. Panelde ilk anlatımı yapan Halk Cepheli, Gülsuyu süreci ve çetelerin saldırılarına karşı yapılan mücadeleye değindi. Bunun düzenin politikalarından bağımsız olmadığı vurgulandı. Bu mücadelenin şu an yürütülen adalet kampanyasının temelini oluşturduğuna değinildi. Daha sonrasında şu an yürüyen adalet kampanyası ve bununla beraber bir adalet sorunu olan Hasan Ferit mahkemelerinin nasıl örgütleneceği konuşuldu. Mahkemelere özellikle de katılımların düşük olduğu mahkemelerde faşizmin pervasızlığı anlatıldı. Adalet istemek için Ferit’in mahkemelerinin sahiplenilmesi gerektiğine de değinilerek panel sonlandırıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı panel, 22.30’da sona ermiş oldu.

Bu Haberler Dikkatinizi Çekebilir

Adres:Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Billurcu Sokak No: 20/2 BEYOĞLU-İSTANBUL Tel: +90(212)536 93 44 Fax: +90(212)536 93 45 E-mail: info@yuruyus.com
CopyLEFT Yürüyüş Dergisi 2004-2014 | İnternet Sayfamız özgür yazılım araçları kullanılarak kodlanmıştır.