Örnek Resim

Anasayfa > HABER > Kınık Yaz Sanat Okulu Günlükleri

Kınık Yaz Sanat Okulu Günlükleri
Son Güncellenme : 28 Ağu 2016 13:49

Kınık Yaz Okulu’nun İlk Günü

 17 Ağustos 2016:

Nazım Hikmet boşuna dememiş; “onlar ümidin düşmanıdır sevgilim/ akarsuyun/ meyve çağında ağacın/ serpilip gelişen hayatın düşmanı” diye…

Kınık Turan Kılıç Yaz Sanat Okulu çalışmasının bu yıl ilkini düzenliyoruz. Madenci çocuklarıyla umudun türkülerini söylüyoruz. Onlar bizim her şeyimiz… Onların geleceği için mücadele ediyoruz… İşte tam bu yüzden “suçluyuz”! Öyle ki yaz sanat okulumuzun daha ilk saatinde halk düşmanlarının saldırısıyla karşılaşıyoruz. Bize okul için cemevinin kapılarını açan Anadolu Erenler Derneği başkanı ve yönetimden bazı kişiler, polisin baskısı ile Alevilikte en büyük değer olan sözlerinden dönüyorlar. Bize cemevinde ders yaptırmamak için kapıların kilitlerini değiştiriyorlar.

Kınık Turan Kılıç Yaz Sanat Okulu öğrencileri ne yapıyorlar biliyor musunuz? Daha öğretmenleri “acaba ne yapsak” diye düşünürken onlar kilitli olan misafirhanenin kapısına hep birlikte yüklenip eğitim ve sanat hakkını kazanıyorlar!

 

Eğitim Alanında Alternatiflerimizi Güçlendireceğiz

  1. Gün – 18 Ağustos:

Kınık Turan Kılıç Yaz Sanat Okulu’nun ikinci günündeyiz. Derse çeşitli yaş gruplarında yaklaşık 30 çocukla başladık. Cemevi yönetimi hala cemevini bize açmadığı için, çocuklar kendi mahallelerinde, kendi ibadethanelerinde ders yapamıyor. Ama neşelerine, coşkularına diyecek yok. Gün boyu gelen gidenin ardı arkası kesilmedi. Herkes gelip görüşünü paylaşıyor bizimle. Kimisi “cemevi yönetimi de kim oluyor, buralar halkın diyor, kimisi gelen polislere cevabını veremediniz mi?” diye bize kızıyor… Halk çocukları zehir gibi… Hemen çok çabuk hızlıca kavrıyorlar. Kendilerine değer verildiğinin farkındalar. O yüzden öğretmenlerinin gözünün içine bakıyorlar.

 

“Öyle Kolay Değil Bizim Yanımızdan Adam Almak!..”

  1. Gün – 19 Ağustos:

Bugün Cuma. Kınık’ta çarşı günü… Öğrenci sayımızın azalmasının bir nedeni bu… Bir diğer nedeni ise, polisin Yakındeğirmen halkına korku ve gözdağı vermesi. Birkaç öğrenci daha ilk günden itibaren yanımızdan hiç ayrılmıyorlar. Yemekte, temizlikte, cemevi yönetimiyle yürütülen tartışmalarda, polisin tacizlerinde hep yanımızdalar. Berkin’in katilleri biz yokken gelip sokakta oyun oynayan çocukları tehdit etmişler. Çocukların polise öfkesi çok büyük. Bizi kovalamaya gelenlere karşı neler yapacaklarını konuşuyorlar aralarında. Zeytin savaşı, taşla karşılama, hatta “ben yarın bıçakla gelecem” önerileri de var.

Akşam eğitmenlerimiz küçük bir halk toplantısı yaptılar. Mahallenin gençleri, liseliler geldi bugün bizi ziyarete. “Cemevinde terörist var” demişler onlara. “Siz Cepheli misiniz?” diye sormaya geldiler.

 

Ne Kadar Haklı ve Meşru Olduğumuzda Hemfikir Olduk

Zafer Bizim!

4.Gün – 20 Ağustos 2016:

Cumartesi günü okulun ilk dersi koroydu. Bu kez Anadolu halk türküsü çalıştık çocuklarla. Tahtamıza notalar yazdık ve onlara da nota çalışmasını gösterdik. İkinci ders geçen derslerden kalan “Büyü” şarkısının tamamlanmasıydı. Onu da hızlıca kavradılar. Bugün yine yeni gelen öğrenciler oldu okulumuza.  Kınık’tan madenci arkadaşlar geldiler ziyaretimize. Gelirken elleri boş gelmemişler. Çay içip onlarla da sohbet ettik.

Bugün okul gerçek bir okuldu. Kapısına polislerin dayanmadığı, dernek yöneticilerinin çocukların ortasında “çıkın burdan” diye bağırmadığı bir ders günü geçirdik. Zafer Bizim!

  1. Gün:

İzmir’de Kınık Turan Kılıç Yaz Sanat Okulu’nun 5. gününde, yani 23 Ağustos’ta yaz okulu eğitmenleri ve öğrencileri Kınık Cemevinin bulunduğu Yakındeğirmen mahallesinde enstürmanları ve türküleriyle halkı türkü akşamına çağırdılar. AKP’nin katillerinin “Cemevinde teröristler var, çocuklarınızı göndermeyin” şeklindeki kara propagandasına karşı halkın sanatçıları ellerinde enstrümanlarıyla  dolaşarak kim olduklarını anlattılar ve akşam halkı hep birlikte türkü söylemeye çağırdılar.

Bu Haberler Dikkatinizi Çekebilir

Adres:Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Billurcu Sokak No: 20/2 BEYOĞLU-İSTANBUL Tel: +90(212)536 93 44 Fax: +90(212)536 93 45 E-mail: info@yuruyus.com
CopyLEFT Yürüyüş Dergisi 2004-2014 | İnternet Sayfamız özgür yazılım araçları kullanılarak kodlanmıştır.